Vinnande koncept (3-1) mot IFK Eskilstuna
2017-04-17 21:43
Årets första hemmamatch i serien på Zinken naturgräs
Mållös första halvlek
Matchen inleds för HFFs del enligt plan. Även om det är mållöst efter en halvtimmes spel kan vi konstatera att det defensiva spelet fungerar väl. Vi har ett större bollinnehav, spelar bra och har haft tre godkända anfall, men dock inte fått till den där sista touchen.

HFF har en stabil defensiv med bl a Lukas Israelsson, August Sander och Herman Svensson som håller rent i luft och på mark. IFK Eskilstuna haft några uppstick, men inget riktigt farligt, möjligen var det lite oroligt vid ett par hörnor.

I slutet av halvleken går det att skönja att det är en viss ovana vid att spela på gräs, då det suger kraften ur spelarna. Tempot går ned något och killarna börjar mjukna lite. I halvleksvila är det trots allt en helt öppen och oviss kamp.

Två minuter blev matchavgörande
Efter knappt tio minuters spel får IFK Eskilstuna ett bra frisparksläge, men det resulterar inte i något. Lite senare skickar August Sander en lång boll fram till Valter Strandler, som är på gränsen till offside. Valter gör bort målvakten och rullar den elegant till Gentonis Gjikokaj som gör 1-0.

Det blev tändvändska för matchen för nu kommer målen. Näst på tur är IFK Eskilstuna som efter en frispark har lite flipperspel i HFFs straffområde. Det var lite tveksamt om det var mål, men linjedomaren vinkar. 1-1 efter ca 20 minuters spel.

Ett par minuter senare är det fint spel av HFF och Gentonis Gjikokaj får till en stolpträff. Kort därefter kommer vi i en ny våg. Valter Strandler rycker fram och passar snett bakåt till, just det Gentonis Gjikokaj, nu 2-1! Nästa mål kom så snabbt därefter att undertecknad missade händelseförloppet. Det blev tredje målet för dagens skyttekung, 3-1.

IFK Eskilstuna gör ett försök att reducera i slutminuterna med bl a ett volleyskott, men målvakt Johannes Lindell ligger som ett streck i eget kryss och tippar ut den. Viktig räddning. På tilläggstid får HFF ett gult kort för fördröjning av speltid samt en fällning. Slutresultatet kan kort därefter fastställas - härligt!

Sportchef ungdom, Deven Rashed summerar
 - Det var positivt att vi dominerade matchbilden, mycket tack vare våra väl inarbetade principer. Det gjorde också att vi kunde alternera olika principer beroende av hur spelet utvecklade sig.

- Även om vi styrde spelet större delen av matchen ska vi sträva efter att bibehålla dominansen under hela matchen. Vi kan också fortsätta att arbeta med timingen i våra aktioner.

Text: Örjan Johnsson/Måns Lindell