Vinst i JDM P18 mot IF Hallby (3-1)
2017-04-01 19:32
Derbyt mot IF Hallby lockade ca 75 åskådare.
Tidigt rött kort
Matchen inleds passivt från båda lagen. Den första hörnan går till IF Hallby. Det blir dock inget mål. Kort därefter får vi ett rött kort mot oss. Det är Nahom Tekle som får lämna planen redan efter 6-7 minuter pga av något illa valt ord. Nu blir det tufft med en man mindre resten av matchen.

IF Hallby gör första målet
HFF kan trots färre spelare på plan ändå tidvis rulla runt bollen ganska kontrollerat och även skapa ett par bra anfall med skott på mål. I 25 minuten tar dock IF Hallby ledningen på en hörna med en efterföljande stenhård nick.

Det är riktigt långsamt spel och inte något tempo, men HFF är bättre med boll. I 32 minuten kommer kvitteringen. Det var HFF väl värda efter att ha styrt spelet under en längre tid. Målskytt är Nils Lindell.

Det är en hel del fula tag, men det blir inga fler röda kort i första halvlek.

Två minuter avgör matchen
HFF trycker på bra i inledningen av andra halvlek. I en kontring kommer en IF Hallbyspelare fri, men Johannes Lindell gör en fin parad.

I 15:e minuten får Edvard Lans till en riktig rökare som målvakten tyvärr puttar ut. David Ingesson får också en chans att nästan trycka dit bollen men blir ganska bryskt nermejad, dock ingen straff.

Det skulle komma fler chanser. I 26 minuten har HFF ett bra snabbt anfall där Muhammed Elmi serverar Gentonis Gjikokaj bollen som enkelt rullar in 2-1!

Bara minuten senare är det dags igen. Nu är det omvända roller. Nu är det istället Gentonis Gjikokaj som serverar Muhammed Elmi och nu är det utökat till 3-1!

Vi är så nära att utöka ledningen ytterligare genom August Sander, det går nog inte att vara närmre. Under slutminuterna har HFF mängder med anfall, men slutresultatet skrivs till 3-1. Sammanfattningsvis inget vidare skönspel, men ändå en vinst. Det var också väl att inte den tidiga utvisningen blev ödesdiger.

Text: Örjan Johnsson/Måns Lindell

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22