P19

Det gick inte att rubba Örgryte IS FF (6-1)
2016-10-01 17:07
Peter Gwargis fintade Örgryte FFs spelare flera gånger om
Ännu en fin höstdag som gjord för underhållande fotboll. Matchen spelades på ÖIS-gårdens gräsplan som dock var ganska svårspelad.  Örgryte IS FF öppnade intensivt och det tog inte mer än sex minuter förrän första målet var ett faktum. Det efter att de kommit igenom på vår högerkant.

Därefter börjar vi arbeta oss in allt mer i matchen. Peter Gwargis hade riktig lekstuga med en del av Örgryte IS FFs spelare i 12:e minuten.

När vi tycker att vi är på gång så vänder spelet snabbt och i en lite tilltrasslad situation får Örgryte IS FF frispark i ett bra läge. Vår unge målvakt för dagen Erik Bergholm (-02) är på den, men tyvärr inte tillräckligt utan vi får acceptera att det är 2-0.

Vi fortsätter kämpa på och kort efter lägger Peter Gwargis en härlig pass till Edvard Lans som dessvärre inte lyckas lura ÖIS reslige målvakt. Det dröjde dock bara ett par minuter så kom vårt HFF-lag i en nästa anfallsvåg. Denna gång gick det desto bättre - via en nick av Sebastian Dimitrijevic så blev ställningen 2-1.

I den här delen av matchen spelar vi mycket bra och kvitteringen är nära, även denna gång är det Sebastian som är närmast. Därför känns det extra tungt när Örgrytes forward i 31:e minuten på nytt kommer runt på högerkanten och avslutar i mål. Även denna gång är Erik med och lyckas nästan avvärja skottet.

I detta skede av matchen tappar vi kontakten, för bara sju minuter senare utökar ÖIS
ledningen till 4-1. ÖIS har en storvuxen forward, nr 26 som är inblandad i flera av avsluten. Precis innan halvlekspaus lyckas denna forward komma loss från halva plan. Nahom försöker stoppa men blir ganska bryskt tryckt i ryggen och det kunde mycket väl blivit frispark. Så blev det inte, utan istället får vi se det femte skottet i vårt mål.

Jobbigt att gå till vila i halvtid med siffrorna 5-1. Det är bara att konstatera att ÖIS har varit effektivare i avsluten och bättre i de fasta situationerna. Vi hade också tidvis bekymmer i delar av vårt försvar.

Vi hoppades på en vändning i andra halvlek, men inte. Redan efter 5 minuter ökade ÖIS till 6-1. Det var efter ett snyggt förarbete som ÖIS spelare, nr 10 elegant kunde avsluta i mål.

Resten av andra halvlek präglades av ett ställningskrig där det måste medges att  ÖIS var närmast ytterligare mål. Vid 90 spelade minuter var det fortfarande 6-1. Matchen slutade alltså med samma siffror som senast lagen möttes på Zinkensdamm.

Vi gratulerar ÖIS som nu är en match ifrån seriesegern och därmed stora chanser att spela i allsvenskan nästa år.

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22
Hallå där, Maksy!2017-08-10 21:06