P19

HFF skakade serieledarna (1-2)!
2016-09-03 18:32
En av HFFs bätte chanser i inledningen av matchen
Efter åtta spelade minuter hade HFF kommit in bra i matchen - detta efter en kylande regnskur. Det är ganska jämnt spel på mittplan. Spelet böljar fram och tillbaka utan några farligheter. Strax därefter har vi en strålande målchans. Målvakten räddar dock och därmed första hörnan för HFF - den blir dock resultatlös. Vi kommer allt oftare fram i farliga lägen nu. Nyss en fin omställning.

På en frispark från långt håll kommer så Degerfors till mål. Ninib räddar, men tippar tyvärr skottet i stolpen och på retur petar de in 0-1. Tid 29.30. Efter 38 minuter får en av Degerfors storvuxna spelare sin andra varning. HFF sticker upp emellanåt och det är ganska lika i möjligheter. Det blir två underbara lägen för HFF. Först Peter som dribblar igenom Degerfors försvar och sedan Sebastian med en ny rökare som tippas till hörna.
Där är det halvtid efter ca en minut tillägg. Jämnt spel och utgången kan bli vad som.

Vädret växlar med en skur, sedan sol osv. Klart för avspark - full fart direkt, och det är bra spel från båda håll. På ett lojt inlägg lyckas Ninib inte få tryck på räddningen och returen nickas enkelt i mål. 0-2 lite slumpartat efter dryga tre minuter av andra halvlek.

Några minuter senare gör vi mål, men det blir helt rätt bortdömt pga offside. Det skulle dock bara dröja ett par minuter innan vi fick jubla. Sebastian tar sig förbi ett par spelare och drar i väg ett långskott i 8 minuten och reducering 1-2.

HFF har klart tagit tag i taktpinnen nu. Degerfors spelare är orörliga och deras ledare klagar på dem. HFF pressar rejält nu med flera skott. Strax 75 minuter spelade och kvittering hänger i luften. Nu straff till HFF - rött kort till en av Degerfors spelare också!

Tungt - Degerfors målvakt läste av Sebastians straff och räddade - puh! 1-2 fortfarande med 14 minuter kvar att spela. HFF fortsätter dominera och spelar faktiskt byxorna av Degerfors. De har förstås en man mindre och spelar naturligtvis ganska defensivt. Klockan går... Tre onödiga offside på HFF gör att tiden är knapp.

Slut. 1-2. Degerfors får inga plus i kanten men väl tre poäng i bagaget. HFF väl värda en poäng. Den där straffen.... HFF skakar trots allt serieledarna!

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22
Hallå där, Maksy!2017-08-10 21:06