P19

Hedersam förlust (3-4) i DM-semifinal P00
2016-08-17 22:02
Närkamp i derbyt mellan HFF och J-Södra
Det blev en hedersam förlust för HFF P00 i onsdagens DM-semifinal på Zinkens Damm. Förlust med 3-4 i vad som många betecknar som den moraliska finalen mot Jönköping Södra IF.
Släkten är värst
Så var det dags för semifinalderby mot J-Södra i DM P00. Vi var väl medvetna om att det skulle bli tuffare än tidigare år. Våra motståndare har knutit många nya spelare till sitt lag den senaste tiden.

En av dessa var Robert Shlimon (tidigare HFF) som gav sig till känna redan efter två spelade minuter. Han lyckades komma förbi på vänsterkanten och lurade både delar av vår backlinje och målvakt. 0-1. Sämsta möjliga inledning...

Därefter jämnar det till sig. Båda lagen skapar flera chanser och efter en dryg halvtimme hade vi som bäst möjligheter efter ett frisparksläge och därefter tre hörnor i tät följd. Det blir dock inget mer mål i första halvlek.

Stark andra halvlek räckte nästan till seger
På samma sätt som i första halvlek lyckas J-Södra utöka ledningen till 0-2 redan efter ett par minuter. Även denna gång är det Robert som ligger bakom anfallet och får en assistpoäng.

Ca 10 minuter senare blir det ännu dystrare då J-Södra utökar ledningen till 0-3. I det här skedet kunde man tro att matchen var avgjord, men inte...

Bara fem minuter senare tilldöms vi en straff som Sebastian Dimitrijevic sätter välplacerat i mål. 1-3, härligt! Kort därefter drabbas J-Södra av ett rött kort och med en man mindre ändrar matchen karaktär.

Nu har vi börjat få kontakt och med 18 min kvar att spela lyckas Sebastian en andra gång få bollen att lite försmädligt rulla in i mål. 2-3.

Kanske blev vi för ivriga att nå kvitteringen för på nytt är Robert inblandad i det som skulle bli det avgörande målet. 2-4.

Nu är det bara 13 min kvar och här måste alla i laget få mycket beröm. Det är ingen som hänger utan energinivån är fortfarande på topp. Det skulle också belöna sig. Åtta minuter senare kommer den efterlängtade reduceringen till 3-4 av Lukas.

Med knappa fem minuter kvar gällde det att få till kvitteringen. Det skulle visa sig bli svårt - J-Södra försvarar sig väl och det blir aldrig någon riktigt vass chans. Matchen slutar 3-4.

Givetvis en tung förlust, men ändå ett hyggligt resultat med tanke på förutsättningarna och matchutvecklingen.

Det får väl visa sig efter J-Södra spelat finalen, men det finns väl en del som talar för att denna semifinal var den moraliska finalen.

Text och bild: Örjan Johnsson

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22