P19

Historien upprepar sig...
2016-05-11 23:24
Hörna till vår fördel, som tyvärr inte resulterade i något mål
Så hälsade vi Borås AIK välkomna till vår första match i U17 på naturgräs för den här säsongen. Vi hade fortfarande en del spelare borta, men de som var med visade vägen ganska omgående. Under matchens första 20 min skapade vi ett flertal chanser, bl a ett skott i ribban och ett i stolpen. Borås AIK fick nöja sig med att försöka skapa en del kontringar, vilket de också lyckades ganska väl med.

I den 29:e minuten dömer domaren straff till Borås AIK som också tar vara på chansen. Ett lågt skott, precis innanför stolpen är otagbar för Johannes och därmed 0-1. Det kändes inte rättvist, men det är bara att ta nya tag.

I andra halvlek styr vi mycket av spelet genom ett stort bollinnehav, men vi har fortsatt svårt att gå hela vägen.

Det skulle dröja ända till 80:e minuten innan kvitteringen var ett faktum. Edvard blev neddragen precis utanför straffområdet och frisparksläge.
Mike går fram och sätter en väl placerad boll i mål, härligt - nu är det kvitterat.

Liksom i förra matchen fortsätter vi spela bra och skapar ytterligare chanser till mål. Så händer då det som inte får ske - i ett av få kontringslägen i 87:e minuten sätter Borås AIK ett nytt mål som inte Johannes kan lastas för.

Vi lyckas inte kvittera under slutminuterna utan även denna match slutar med uddamålsförlust trots en spelmässig dominans under stora delar av matchen.

Det positiva som vi måste ta med oss är att vi trots förlusten spelar en mycket bra fotboll över i stort sett hela planen. Vi förlorar också med minsta möjliga marginal. Det finns ingen anledning att misströsta, det måste lossna och gå vår väg inom kort. Vi får hjälpas åt att peppa varandra för kommande matcher.