Marginalerna på fel sida i Kungälv
2016-05-08 22:21
Kamp om bollen på IK Kongahällas konstgräsplan
I nästan tropisk värme (tidvis 27 C) var det bortamatch mot IK Kongahälla. Förutsättningarna kunde varit bättre då skador m m gjorde att vi saknade inte mindre än sex av våra spelare.

I inledningen av första halvlek har vi chans att ta ledningen, men dessvärre träffar Nils L stolpen. Det blir ingen bättre chans de första 45 min utan vid halvtid står det 0-0.

Tyvärr är vi inte riktigt med från start i andra halvlek då IK Kongahälla redan efter ett par minuter kommer igenom vårt försvar och därmed är det 0-1.

Det märks av att det är varmt för periodvis sjunker tempot avsevärt. Mike och Peter har dock ett bra samspel och ett par fina chanser efter 15 min. Strax därefter får vi in lite pigga ben när Yonathan blir inbytt. Det blir nu flera chanser åt båda håll. Vi har ett par hörnor av Peter, men det lyckas inte.
Yonathan har också en bra chans strax utanför högra stolpen i 72 minuten. Lukas gör ett par härliga löpningar och skapar chanser i 79:e och 80:e minuten, men fortfarande ingen kvittering. I 85:e minuten får Peter in en pärla, men målvakten räddar även den. I 87:e minuten kommer så äntligen målet till 1-1 efter samspel av Yonathan och Anmar.

I de sista minuterna blir spelet mer böljande och vi fortsätter skapa tryck och går för vinst. När man minst anar det blir vi av med bollen och på första övertidsminuten (91 min) lyckas IK Kongahälla oväntat få in 2-1. Vi har ytterligare en bra chans att reducera, men deras målvakt styr bort även denna gång.

En riktigt tung förlust, men det är bara att ta nya tag. Vi får se fram emot att ta revansch på hemmaplan såsmåningom.

Giles är tillbaka2023-02-08 19:53
Visingsö2020-07-12 21:02
Aneby/Bälaryd borta2020-04-25 23:10
Röd-Gröna listan2019-08-30 13:46
Sommarjobb 2018?2018-03-26 00:23
Derby på 1:a advent!2017-11-30 19:23
Smålandsmästare 2017!2017-10-22 20:22
Hallå där, Maksy!2017-08-10 21:06