Herr Div 2

Seger med flera glädjeämnen
2019-08-28 21:37
Fredrik Claesson höll nollan (Foto: Joakim Edvinsson/Arkiv)

Det var dags för semifinal i Toyota cup. Division 1 laget Oskarshamns AIK gästade Vapenvallen, precis som de gjort så många gånger förr. Det var hemmalaget Husqvarna FF som gick vinnande ur kampen efter ren kollektivt väldigt stabil insats. Dessutom bjöd matchen på en efterlängtad comeback.

-  Jag tycker vi kämpar tillsammans idag och vinner rättvist, säger Anton Delwer efter matchen

Stabil insats i första halvleken

Matchen var knappt 6 minuter gammal då Nacho Carabajal höll sig framme och gjorde 1-0 målet. Detta efter att Husqvarna FF börjat matchen bra. Det skulle visa sig bli matchens enda mål.

Oskarshamns AIK kom inte till några speciellt vassa chanser i första halvleken. Ett läge var dock sylvasst och bollen var i mål, men avvinkat för offside.

Det var nära ögat den gången för hemmalaget och det skulle vara nära flera gånger.

Trots det gjorde laget en bra första halvlek mot ett namnkunnigt lag. Det är det andra division 1 laget som Husqvarna FF besegrar i Toyota cup. Först ut var Assyriska IK som numera är ett mittenlag i ettanfotbollen.

- Vi vinner mot ett bra lag som har många tunga spelare. Första halvleken är väldigt stabil, säger Anton Delwer.

Tuffare press av OAIK

I andra halvleken kom Oskarshamns AIK ut starkt och försökte stressa Husqvarna FF-försvaret. Hemmalaget  försvarade sig mycket bra som ett kollektiv och när OAIK-anfallet ändå fick till avslut kunde målvakten Fredrik Claesson göra flera avgörande räddningar. Bra insats av honom idag.

Hemmalaget var inte ofarliga i andra halvleken trots OAIK-stressen. Det öppnade upp sig ytor när Oskarshamn pressade och det skapade en del bra chanser.

Inbytte Gani Mehmedi blev inbytt och sedan neddragen i straffområdet. Han slog själv straffen men OAIK-målvakten kunde rädda.

Husqvarna FF hade också ett läge där bollen gick i stolpen.

Glädjande  inhopp

När det var tio minuter kvar av matchen steg sorlet på Vapenvallen. Tarek Alnator annonserades för inbyte. Det är första matchen sedan hans olyckliga skada i december förra året.

Den unge talangen gjorde en okey insats och utmanande Oskarshamns försvaret. Möjligen skulle han till och med haft en straff med sig men domaren friade.

Andra glädjeämnen var att Lucas Larsson gjorde 90+6 stabila minutrar på sin vänsterkant och framförallt i slutet av matchen bidrog med både viktiga bollvinster och spelvändningar. Även William Lind var tillbaka och fick göra ett inhopp i matchen.

Fortsatt fokus på serien

Husqvarna FF har inlett höstsäsongen lite knackigare resultatmässigt. Laget var besvikna efter 3-3 matchen mot tabelljumbon Nässjö FF och  ville revanschera sig.

- Det var skönt att komma tillbaka från förra veckans match och ta en sådan här skalp. Det är bra för självförtroendet. Det får igång laget igen, säger Anton Delwer.

Nu väntar en intensiv höst då laget jagar kvalplatsen till Division 1. Det är en lång väg kvar och mycket kan hända.  Nu väntar först Nosaby IF på bortaplan innan derbyt mot Råslätts SK.

- Vi ser fram emot roliga matcher nu. Vi vill vara med och fightas däruppe, säger Anton Delwer innan springer in till segersången i omklädningsrummet.

Vill du se matchen så finns den i repris här.

Text och Foto: Joakim Edvinsson

Träningsmatcher 20242023-12-07 10:27
Croeso Danny Barrow!2023-03-20 21:01
Matchdag x2!2023-02-11 07:42
Resultat träningsmatch2023-02-06 09:48
Resultat träningsmatch2023-01-30 10:21
Träningsmatcher 20232023-01-12 06:18
Ledarteamet växer fram2021-12-19 17:49