Herr Div 2

Tungt poängtapp mot toppkonkurrenten
2019-06-08 18:10
Sebastian Dimitrijevic blev tvåmålskytt idag (Foto: Joakim Edvinsson)

Matchen mot IFK Berga blev dramatisk. Husqvarna FF hade 2-1  när klockan tickade upp på tilläggstid.  IFK Berga fick in 2-2 när det bara återstod 30 sekunder av matchen. - Det är ändå en viktig poäng som gör att vi håller dem bakom oss i tabellen, säger Lagkapten Johan Karlefjärd efter matchen.

Revanchsuget hemmalag

Hemmalaget kom från en förlust borta mot IFK Hässleholm. Där hade laget gjort en slät figur och var laddade för revansch.

- Vi höjde oss mot förra helgen. Vi pratade om att göra en bättre match kollektivt idag. Vi sprang lite mer för varandra. Spelet hade lite mer att önska framåt i första halvleken, säger Johan Karlefjärd efter matchen.

Tunga motståndare

Bortalaget IFK Berga var ett topplag redan förra året. Det märks att laget är samspelat och många spelare som har IFK som moderklubb.

Det var också IFK Berga som inledde matchen bäst. Det är ett tungt lag att möta och de vann många av kamperna på mittplanen. Husqvarna FF kom stundtals upp i anfall och kunde skapa en och annan farlighet.

Det var i den 17:e matchminuten som Myckol Gomez kunde bryta ett uppspel. Han kom runt på  vänsterkanten och slog ett perfekt inlägg till Sebastian Dimitrijevic. Han gjorde inget misstag och nickade in bollen. 1-0 riktigt snyggt.

IFK Berga skapade inte de riktigt heta chanserna trots mer bollinehav. Det skulle krävas ett individuellt misstag för att laget skulle kunna kvittera.  1-1 blev det i den 30:e matchminuten.

Så slutade också första halvleken.

Tvåmålskytten Sebastian

Andra halvleken började som den slutat. Ett ganska stort bollövertag av bortalaget. Dock utan att skapa några heta chanser.

Hemmalaget höll ihop spelet bra över hela planen  och gjorde stark kollektiv insats.

Husqvarna FF stack vid flera tillfällen upp och skapade en och annan bra chans. Sebastian Dimitrijevic var het i matchen idag och var inblandad i mycket.

Så i matchens 61:a minut sköt Shkelqim Krasniqi ett skott. Målvakten i IFK Berga släppte ut returen och vem fanns inte där om inte Sebastian Dimitrijevic. Han  bombade in bollen till 2-1 och stort jubel på Vapenvallen. Betydligt högre decibeltal än vad man kunde förvänta sig av den något fåtaliga publiken.

Bättre laginsats

Andra halvleken var bättre och hemmalaget skapade några riktigt heta chanser. Efter ledningsmålet pressade IFK Berga på ännu tuffare och de blårandiga fick slå ifrån sig. Det öppnade upp för ett och annat kontringsläge och kanske borde matchen ha avgjorts på ett av dessa lägen.

Lagkaptenen Johan Karlefjärd tycker ändå laget gör en bra laginsats.

-  Jag tycker vi höjer oss mer i andra halvleken, lite mindre misstag och fler som ville ha boll, säger han.

IFK Berga spelar bra fotboll. Laget försöker ha bollen på backen och spela sig till lägen.

- Vi kunde ha straffat dem hårdare då deras backlinje stod högt upp. Det fanns ytor bakom, konstaterar Karlefjärd.

Så istället för att det blir seger kunde IFK Berga göra en sen kvittering. Återigen på ett stort individuellt misstag. Naturligtvis otroligt tungt för hemmalaget som var värda att ta alla tre poängen.

Viktig poäng trots allt

Laget och ledarna pratar om att utveckla sin fotboll och det är bra. Vi andra som ändå emellanåt kikar i tabellen på textTV konstaterar att det var viktigt att ta poäng. Poängen håller IFK Berga bakom laget i den täta toppstriden.

Johan Karlefjärd tycker att Husqvarna FF förtjänar att ligga i toppen även om han också vill fokusera på den utvecklingsresa laget är inne på.

- Det är för tidigt att prata om serietabellen även om  jag tycker vi har i toppen att göra.  Vi ska försöka komma ifatt FK Karlskorna men det viktigaste är ändå att utveckla vårt eget spel säger han.

Imponerad av sin tränare

Johan Karlefjärd kom till klubben då Niclas Tagesson var tränare. Efter det har det passerat ett antal tränare. Giles Stille, Mohammed ”Mak” Ali Khan, Benjamin Westman och Jörgen Larsson.

Han tycker Daniel Culha har satt sin prägel på laget efter en halvsäsong. Johan Karlefjärd är imponerad av sin nye tränare. och lyfter fram hans fotbollsfilosofi at våga spela ett eget spel.

- Hans styrkor är att han försöker bygga upp vårt eget spel och våga spela.  Han försöker skapa ett spel som vi bygger bakifrån och ska leda framåt offensivt, säger han.

Flera serie- och cupmatcher väntar

Nu väntar första matchen i Svenska Cupen redan på onsdag. Det är IK Östra Lambohov som väntar på Lambohovsvallen i Linköping. Den matchen spelas onsdag den 12 juni.

Serien fortsätter med bortamatch mot Räppe GoIF den 15 juni. Det är fyra seriematcher och två cupmatcher som ska spelas innan sommaruppehållet, 6 juli.

Matchfakta

Mål

17’ Sebastian Dimitrijevic   1-0

30’ Lukas Quist 1-1

61’ Sebastian Dimitrijevic 2-1

90+3 Måns Olström 2-2