Där drömmar blir till verklighet
Herr Div 2

Dubbla förlorare på Vapenvallen
2018-11-10 17:04
Didde Andersson utsedd till matchens lirare i säsongens sista match (Foto: Joakim Edvinsson)

Det var idag Söderettan skulle avgöras. Övriga matchresultat lika intressanta som pågående match. Grebbestad gästade Vapenvallen, högmotiverade tack vare risken att ramla ur serien. När röken lagt sig  var det två förlorande lag på planen. Husqvarna F förlorade matchen och Grebbestad förlorade divison 1-platsen. 2-3 stod det på resultattavlan.

Bortdömt mål

Första halvleken började hemmalaget starkast. Arian Banda var nära att näta redan efter ett par minuter. Hemmalaget spelade bra och visade att det inte skulle bli enkelt för Grebbestad att ta alla tre poäng.

Efter halva halvleken åt sig Grebbestad sig in i matchen. Laget skapade några chanser. HFF’s målvakt Fredrik Claesson fick göra en klassräddning på ett lågt skott.  I slutet av halvleken fick GIF dessutom ett mål bortdömt för offside. Helt korrekt av assisterande domaren.

- Vi blir sämre ju längre halvlek pågår. Passningsspelet blir sämre och vi blir statiska i vårt spel, säger tränare Jörgen Larsson efter matchen.

Mållöst i paus.

Samtidigt i Lund hade Torns IF ledningen över FK Karlskrona. Det innebar att Grebbestad hade chans att klara sig kvar utan kval. Om laget tog tre poäng.

Farliga chanser för HFF

Därför var det lite förvånande att Husqvarna FF kom ut starkast.

Andra halvleken hade knappt börjat förrän Arian Banda återigen hamnade i ett kanonläge. Återigen kunde Grebbestads målvakt göra en parad och freda sitt mål.

- I halvtid pratade vi om att vi skulle lägga några bollar lite bakom deras backlinje, säger Jörgen Larsson.

Husqvarna FF fortsatte att skapa chanser. Till slut fick Dijan Vukojevic bollen och avancerade från mittplanen. Pang, hårt skott upp i nättaket. 1-0 efter 53 minuters spel. Målet hade potential att skjuta ner Grebbestad i division 2.

Grebbestad gav inte upp och fortsatte jaga kvittering. De skapade en del halvchanser. HFF försvaret höll dock undan och laget borde ha stängt matchen på en av de omställningar som laget skapade.

Vändning av borttaget

Istället så kunde Grebbestad ordna kvitteringen som laget så väl behövde. 1-1 i 77:e matchminuten och det gav ännu mer ner åt matchen. Åtminstone för gästerna från västkusten.

Inspirerade av detta ångade bortalaget på. Det dröjde inte länge förrän laget vänt på matchen. 1-2 efter en frispark som troligen touchade en spelare och ställde Fredrik Claesson i HFF-målet.

- Dijan gör ett fantastiskt fint mål. Men efter det tappar vi det, säger Jörgen Larsson med en suck. Det  är så signifikativt för hela säsongen. Jag har haft fem matcher med laget och tre av dessa har vi förlorat med 3-2. Det känns som det behövs väldigt, väldigt lite för att bollen ska leta sig in.

GIF tog över matchen helt efter det och det syntes inga ljuspunkter för hemmalaget.

Sen kvittering…

Inbytte Mikael Axelsson blåste dock liv i tillställningen. I första tilläggsminuten gör han 2-2 på ett vasst skott. Det kändes som att detta var spiken i kistan för bortalaget. Oavgjort skulle inte räcka till fortsatt spel i division 1.

- Det är ändå gott när vi kommer tillbaka genom Axelssons mål. Då kändes det som om vi skulle ta poäng i denna matchen ändå, säger Jörgen Larsson.

Så efter en märklig situation ett par minuter senare så seglade bollen återigen in i Husqvarna FF-målet. 2-3 på resultattavlan.

Direkt efter avsparken blåste domaren av matchen. Trots segern för Grebbestad gav de andra matchernas resultat att laget också ramlade ur Söderettan.

Två riktigt besvikna lag på planen med andra ord.

Upprörda känslor

Det märktes att det var mycket nerver på och utanför planen. På sociala medier kommenterades resultaten i Söderettan. Det var fokus på vad som hände på resultattavlan.

Efter Grebbestads segermål blåste domarn av matchen. hemmalaget blev upprörda och började gestikulera.

- Vi var lite upprörda för vi ville byta in Filip Andersson så han kunde få göra sin debut i division 1 fotbollen. Istället blåste domaren av matchen. Det borde varit flera tilläggsminuter än de vi fick.

Dessutom fick Filip ett gult kort för felaktigt byte. Detta trots att han alltså inte fick göra premiär i division ett.

Det kommer komma fler chanser för den unge talangen.

Nya tag framåt.

Hemmalaget tackade publiken och vandrade långsamt in in i omklädningsrummet.

Nu väntar summering av säsongen och arbetet har redan påbörjats att sätta en ny organisation som förhoppningsvis ska ta tillbaka laget till Söderettan där vi hör hemma.

Jämn slutspurt i Söderettan

FC Kristanstad och FK Karlskrona tog poäng i sina matcher i sista omgången. Det innebar att tabellen slutade otroligt jämnt. Fyra lag hade  33 poäng. FK Karlskrona var ett av dessa och tvingas att kvala på grund av sämre målskillnad.

Husqvarna FF, Grebbestad IF och Ängelholms FF ramlade direkt ur.

I andra ändan har Mjällby varit klara för Superettan sedan flera omgångar sen. Oskarshamn klarade att knipa kvalplatsen och nu väntar spel om en Superettanplats. Det kan bli så att de byter plats med IFK Värnamo. Det återstår att se.

Text och Foto: Joakim Edvinsson