Herr Div 2

Ett halmstrå taget...
2018-10-13 17:38
Binns blev tvåmålskytt (Foto: Joakim Edvinsson)

Det stod mycket på spel och det var mycket känslor för båda lagen. När domaren blåste av matchen på Tornvallens stod Husqvarna FF äntligen som segrare. 3-1 efter två mål av Ryan Binns och ett av Tarek Alnator.

-  Hela laget visade en tro och stort engagemang, säger Ryan Binns efter matchen.

Ny tränare - nygammalt spelsystem.

I veckan fick Tränare Benjamin Westman stiga åt sidan. Jörgen Larsson, den gamle trotjänaren i Husqvarna FF, tog över rodret.

Inför matchen hade Jörgen poängterat vikten att hitta tilllbaka till glädjen i truppen. Det verkade de ha gjort.

- Ja det var ett fantastiskt go i laget idag säger den nytillträdde tränaren, Jörgen Larsson.

Laget saknade flera spelare inför matchen. Mergim Shala, Jahid Jawad, Skelqim Krasniqi och Dijan Vukojevic, var antingen skadade, sjuka eller avstängda.

- Med sådana tunga avhopp och ändå vinna, visar att vi har en bra karaktär och att konkurrensen är hård, säger Jörgen Larsson.

Så det var en tunn trupp laget hade till förfogande. Noterbart var att Noah Shamoun fanns med på bänken för första gången. Det är en av HFF’s kommande talanger född -02.

Laget spelade återigen med en fyrbackslinje. Anton Delwer och Mikael Axelsson återfanns i truppen från start, precis som toppforwarden Arian Banda.

Pigg inledning

Torns IF jagade kvalplats upp till Superettan och tänkte nog att HFF skulle bli en munsbit. Det visade sig tvärtom att HFF tog tag i taktpinnen första 15 minutrarna. Arian Banda sköt bollen strax utanför redan i den 9:e matchminuten.

Bortalaget fortsatte pressa på och i en rörig situation i Torns straffområde blåste domaren straff.

Ryan Binns stegade fram och slog bollen rakt upp i krysset. Otroligt bra slagen straff. Vild glädje i laget. Men skulle man klara av att hålla detta ytterligare 75 långa minutrar…?

-  Det var en bra match och vi kämpade hårt i 90 minuter säger en nöjd matchhjälte och straffläggare Ryan Binns efter matchen.

Långa bollar från hemmalaget.

För att vara ett lag som ligger så pass högt upp i tabellen, imponerade inte spelet hos hemmalaget. Både i första och andra halvlek slogs det långa bollar upp mot forwards. De plockade ner bollarna skickligt och kom stundtals till avslut. Bland annat fick Sulejman Sarajlic i HFF-målet göra en praktfull räddning på ett skott utifrån .

HFF fortsatte att hålla mycket boll inom laget och rullade runt, trots allt högre Torn press. Ett sådant spel passar bättre på konstgräset än långbollandet.

- Vi höll ihop lagdelarna bra och spelar stundom en ganska fin fotboll, kommenterar Jörgen Larsson.

I mitten av första halvlek sprang Sulejman och Didde Andersson in i varandra. Det slutade så olyckligt att Didde fick utgå redan i den 21:a matchminuten. Malek Iskander gick ner och spelade mittback och Sebastian Dimitrijevic fick göra ett tidigt inhopp.

Halvleken slutade 1-0 till Husqvarna FF.

Känslorna allt hetare.

Torns IF kom ut till andra halvlek med ungefär samma taktik som tidigare. Dels att sätta hög press och dels att slå långa bollar på duktige Asrit Seljmani. Han hotade också själv några gånger.

I stället var det på en omställning då Patrik Östlund i hemmalaget kom in från sidan och fick upp bollen rakt i bortre krysset. Otagbart för Sarjalic i HFF-målet. 1-1 på tavlan.

Det gav naturligtvis energi åt hemmalaget, som kände tre poäng allt närmare. Skulle de blårandiga tappa sitt självförtroende och återigen tappa en match?

- Vi visade bra karaktär hela matchen även när Torn gjorde 1-1. Vi hängde inte med huvudena, säger Ryan Binns.

Det blev allt hetare på planen och domaren Joakim Östling snålade inte på de gula korten. Det var framförallt hemmalagets humör som avspeglades i kortutdelningarna. HFF’s enda gula kort fick Kristoffer Snarberg redan i första halvlek. En s.k. taktisk varning.

Fantastisk frispark

HFF kom stundtals upp i anfallet och vid ett sådant tillfälle fick laget med sig en frispark. Strax utanför straffområdet lade Ryan Binns upp bollen. Han slog den sedan i en fantastisk båge in i målvaktens bortre hörn. Återigen ett väldigt snyggt mål av engelsmannen.

2-1 och 30 långa minutrar kvar. Bortalaget krigade dock på bra. Torns IF fortsatte att slå långa bollar och vara allt mer irriterade. Skärpan i långbollarna blev också allt sämre och bollen gick allt som oftast ut till inspark.

Bortalaget slet hårt och hade allt mindre boll. Visst skapades en och annan chans från Torns IF men väldigt få heta chanser.

Irritationen växte och tränaren i Torns IF fick lämna bänken efter tillsägelse av domaren.

Dessutom delades det ut tre gula kort och ett rött till avbytarna på Tornbänken. Det bara under tilläggstiden.

Nervkittlande avslutning

På tal om tilläggstid. Hela sex minuter blev det. Och det var otroligt spännande att se om Husqvarna FF skulle hålla undan eller Torn göra ett mål till.

Få anade vad som skulle hända. Albin Carlsson snodde med sig bollen på offensiv planhalva. Med handen menade hemmaspelarna, men det menade inte domaren och det är han som bestämmer. Albin serverade bollen till en framrusande Tarek Alnator och vips. .  3-1 till bortalaget.

Vild, vild glädje.

Det var ridå för Torn som fick se sina Superettanambitioner grusade. Eller ska vi säga  sågade. Ordvalet anspelar på den Twitterkonversation Torns så omtalade twitterkonto  bedrev under matchen.

- Vi tar med oss all positiv energi från denna matchen och behöver prestera lika bra även nästa helg, säger Ryan Binns innan han ansluter till segersången i det lilla omklädningsrummet på Tornvallen.

Det var ett halmstrå taget... nu återstår fyra halmstrån till.

Text och foto: Joakim Edvinsson

Träningsmatcher 20242023-12-07 10:27
Croeso Danny Barrow!2023-03-20 21:01
Matchdag x2!2023-02-11 07:42
Resultat träningsmatch2023-02-06 09:48
Resultat träningsmatch2023-01-30 10:21
Träningsmatcher 20232023-01-12 06:18
Ledarteamet växer fram2021-12-19 17:49