Herr Div 2

Energifattig halvlek ledde till förlust
2016-05-16 22:35
Anton Henningsson gjorde en bra match trots allt (Foto Joakim Edvinsson/arkiv)
En passiv och energi fattig första halvlek lade grunden till förlusten borta mot Norrby IF.  Matchen spelades en kall vårdag på ett regnigt Borås Arena. Matchen slutade 2-1 i hemmafavör sedan HFF’s notoriske målskytt Arber Hasani kvitterade i mitten av andra halvlek. Norrby kunde dock punktera matchen tio minuter senare.

I första halvlek började Norrby IF började piggt mot ett passivt Husqvarna FF. Ganska hög press satte stopp för alla försök för bortalaget att komma upp i banan. Så redan  i femte matchminuten slarvades det i passningsspelet och Norrby IF kunde snabbt vända spel och sätta 1-0 målet. Målet var förvisso ett  fint passningspel där Husqvarna FF’s målvakt kom ut mot skytten. Ivo hamnade dock på mellanhand och Norrby spelaren kunde passa förbi till medspelaren och enkelt göra mål.

Efter detta fortsatte Norrby trycka på utan att skapa några riktigt heta chanser. Under en period började de blårandiga också att komma upp mer i plan men  utan att komma till riktigt farliga avslut.

Det var försök till mycket snabba omställningar från båda håll även om Norrby behärskade den grenen något bättre på konstgräset.

Husqvarna FF byggde mycket av spelet genom Ibrahim Koroma och han stod för mycket av framspelandet. Det var ömsom vin och ömsom vatten från hans fötter. Men med ytterligare några matcher till i bra tempo så kommer han förhoppningsvis bidra än mer. Även försvarspelet i Norrby var hafsigt så det var ingen större fotbollsunderhållning som den 300 huvuden stora publiken bjöds på.

Det var några straffsituationer med hands inblandat men domare Fredrik Oppong friar helt korrekt båda gångerna.

Koroma fick en jättechans efter en stark period av Norrby. Ett Inlägg skjuter han hårt på volley men bollen far över hemmamålet.

Andra halvlek gav mer energi

I inledningen av andra halvlek såg matchbilden snarlik ut. Norrby IF stressade Husqvarna hårt i uppbyggnadsfasen och HFF körde fast gång på gång.

Så från en blixt från klar himmel fick så Arber Hasani chansen. Bra utspel till höger och Hasani drog in i straffområdet, avlossande kanonen stenhårt i bortre hörnet. Otagbart för Norrbys i övrigt så duktige målvakt.

Efter det målet lyfte de för dagen vitklädda HFF-spelrna upp spelet. Det började kännas så smått hoppfullt att ändå ta med sig en pinne denna regntunga måndagskväll. Så slarvade återigen HFF på offensiv planhalva och på en blixtsnabb kontring så kunde Norry återigen ta ledningen. 2-1 sattes otagbart och motvinden kändes ännu kallare än tidigare.

”Vi fick bra energi efter kvitteringsmålet, men tyvärr utnyttjar vi inte det utan skänker bort matchen genom ett slarvigt passningspel”, säger Niclas Tagesson efter matchen.

Men skam den som ger sig.  HFF vek inte ner sig utan försökte behålla initiativet.  Laget gick framåt och det öppnade naturligtvis upp för ett och annat kontringsläge för Norrby. De kunde dock inte åstadkomma några riktigt heta chanser. Främst på grund av att hemmalaget fick en spelare utvisad.

Offensiva byten

Tagesson bytte in Edin Hamidovic och Johan Ibrahim mot Zak och Semit Agovic. Ett bra inhopp särskilt av Hamidovic som kämpade på bra. Så i jakten på kvitteringen fick Karlefjärd en rejäl smäll. troligen en stämling. In byttes dengänglige mittbacken Kristoffer Snarberg. Både han och Marc Axengren lyftes upp för att laget skulle mata höga bollar i straffområdet.  En taktik som höll på att bära frukt. Det vara bara en storspelande Norrby IF-målvakt som på mållinjen kunde rädda Ibrahim Koromas nick.

HFF fick ett par chanser  på tilläggstid. Först en frispark som Hamidovic stegade fram och slog bredvid muren men Norrbys målvakt räddade skottet.

I matchens sista minut fick så HFF hörna och efter lite kalabalik fick  Anton Henningson  chansen. Endast en av de svettigaste fantomräddningarna av Norrbymålvakten hindrade de blårandiga till en sen kvittering.

Laget gör inte sin bästa match för säsongen. Det positiva som går att ta med sig är ändå viljan att fullfölja satsningen framåt även i underläge.

Text: Joakim Edvinsson

Träningsmatcher 20242023-12-07 10:27
Croeso Danny Barrow!2023-03-20 21:01
Matchdag x2!2023-02-11 07:42
Resultat träningsmatch2023-02-06 09:48
Resultat träningsmatch2023-01-30 10:21
Träningsmatcher 20232023-01-12 06:18
Ledarteamet växer fram2021-12-19 17:49