SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet
Smeden- En plats för alla

Projekt Söder inspirerar andra
2017-03-03 17:00
Projekt Söder drivs av HFF tillsammans med fastighetsägare på Söder i Huskvarna (Foto: Joakim Edvinsson)
Projekt Söder är inbjudna att föreläsa på konferensen Urban Forum I Göteborg. Det är fastighetsägarna som arrangerar en inspirationsdag om stadsutveckling. Det är politiker, företagare och andra som får lära mer om hur Projekt Huskvarna Söder arbetar. 

Mattias Pettersson, Fastighetsägarna, kommer att prata om det unika upplägget och samarbetsformen för projektet och det sociala ansvaret från näringslivets perspektiv. Projektledarna berättar om begreppet integration hur de arbetar för att samverka kring inkludering av olika prioriterade målgrupper i området. 


Projektet fokuserar mest på att samordna och engagera positiva krafter som redan finns i Huskvarna, att både vara en pedagogisk resurs och fungera som samordnare för mötesplatser för områdets invånare och eldsjälarna, myndigheter, civilsamhället och andra verksamheter som vill bidra till en positiv samhällsutveckling. 

 

Exempel på aktiviteter

Projektledarna kommer att lyfta fram den stora sommarverksamhet där praoelever, feriepraktikanter och sommarjobbare håller igång områdets fritidsgård med diverse aktiviteter. Exempel från Huskvarnas Ledarskola och varför områdets engagerade ungdomar ska utbildas gratis på distans i 3 år.  


Projekt Söder kommer att bli pulsen i Smeden och inkludera områdets ungdomar i uppbyggnadsfasen. Målsättningen är att möjliggöra att barn och ungdomar från hela länet med hjälp av projektet  kan på egna villkor bli aktiva och utöva kultur i alla dess former.


Text: Bahman Pourjanaki

 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer