Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Husqvarna FF
Där drömmar blir till verklighet
Smeden- Ett hus för alla

Första hyresgästen på plats i gamla Galleri Smedbyn
2016-11-21 18:49
Kristina "Kinna" Ahlgren välkänd profil i Huskvarna. (Foto Joakim Edvinsson)
Den första hyresgästen slår upp dörrarna i Smeden, Husqvarna FF’s hus för alla i gamla Galleri Smedbyns lokaler i Huskvarna. Det är restaurang Appelbladska som tar över serveringsdelen av det tidigare galleriet. Premiäröppningen äger rum under adventsfirande i Smedbyn.

Husqvarna FF tog över Galleri Smedbyn efter Brand-Johan i början av oktober. Då gick arbetet med ett aktivitetshus för alla in i en ny fas där huset ska fyllas av verksamhet och aktiviteter. 

- Vi strävar efter en mångfald när det gäller verksamhet. Allt från E-sport, musik, dans, konferensmöjligheter till IT-utbildning för Senior, säger Stefan Axelsson.   


Viktig pusselbit på plats

En av de första sakerna föreningen började arbeta med var att få en hyresgäst till kök och restaurangdelen. Det är en viktig pusselbit att ha någon som kan driva restaurang och servering. Det är Kristina ”Kinna” Ahlgren som tagit över. Kristina är välkänd i mat sammanhang i Huskvarna. Hon har sedan 2011 framgångsrikt drivit restaurang Spishällen men sålde verksamheten i augusti. 


Nu blir det främst dagens lunch och catering, åtminstone till en början men vi kommer också fortsätta att ha en café rörelse där vi själva kommer baka och tillverka matiga baguetter, säger Kinna ägare till Restaurang Appelbladska.  


Invigning på julmarknaden

Restaurangen slår upp sina portar i samband med Gammeljul i Smedbyn på första advent. Då kommer det vara full aktivitet med bland annat underhållning av Huskvarnas skönsjungande Jill Svensson. Dessutom kommer Husqvarna FF ha representanter på plats för att visa planerna för Smeden.


Text och Foto: Joakim Edvinsson

 


Nyhetsarkiv
Välkommen Johan!2018-10-09 17:00
Seniorkraft i Smeden 2017-12-13 09:37
Välkommen Granit!2017-05-17 07:30
Våra 4 hörnstenar2016-10-26 09:28
Smeden2016-02-05 06:54
Projekt Smedjan startar2016-01-21 07:00
 
Huvudsponsorer
Diamantsponsor
Sociala medier
Instagram #husqvarnaff
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer